Archeologische Werkgroep toont historie

Archeoloog Wim Regter en werkgroeplid Foppe van Dijk in discussie bij de vitrines in de werkruimte van de werkgroep. Dit tijdens de open dag vanwege het vijfjarig jubileum van de werkgroep, en, ook, vanwege de opening van ons nieuwe onderkomen op Sportpark Markgouw in Monnickendam.

Geschiedenis tastbaar maken

Aankondiging in het Waterlands Weekblad van 21 maart 2019 over de opening van onze werkruimte twee dagen later op 23 maart 2019. In het artikel komen de `belangrijkste aspecten van onze werkgroep naar voren, o.a. “geschiedenis tastbaar maken“, maar ook veldwerk in het najaar, op zoek naar fragmenten en oveblijfselen uit een ver verleden. Als derde belangrijke aspect ook het laten zien aan de bewoners wat er allemaal onder hun eigen voeten is terug te vinden, in de vorm van korte exposities en tentoonstellingen.

Onder de kop “Waterlandse ‘schatgravers’ onder dak, nieuwe ruimte voor jarige archeologen“, worrdt onze nieuwe werkruimte aangekondigd in het Noordhollands Dagblad van 20 maart 2019. Op de foto staan (v.l.n.r.) voorzitter Marco Feenstra, penningmeester Jan Meerman en werkgroepleden Pier Klok en Foppe van Dijk in de werkruimte. Klaar voor de opening van onze eigen werkruimte op Sportpark Markgouw op 23 maart 2019.

Pagina’s: 1 2 3