‘Reuzenhert’ uit de Gouwzee is gestolen

In het Noordhollands Dagblad van 12 februari 2020 een artikel over de opmerkelijke vondst van een reuzenschedel in de Gouwzee. De vissers Worms-becher hadden deze schedel een paar weken eerder uit de Gouwzee opgevist.

Heel graag zouden we deze schedel aan onze archeologische collectie willen toevoegen alleen was de schedel bij navraag “spoorloos” verdwenen.

Het volledige artikel is via deze link te lezen.

Cephas (7) ‘Goud houd ik natuurlijk zelf’

Het Noordhollands Dagblad besteedde op maandag 27 mei 2019 aandacht aan onze determinatiemiddag in de zaal van cafe-restaurant De Oude School van Warder. In samenwerking met de historische vereniging van Warder determineerden we voor diverse geïnteresseerden meegebrachte scherfen en andere oudheidkundige voorwerpen. De determinatiemiddag werd druk bezocht, zelfs bezoekers uit de Beemster brachten bodemvondsten mee naar Warder.

Presentatie over de Archeologie van de Markermeerdijken

Onze wekelijkse column in het Waterlands Weekblad (2 mei 2019) onder de kop “Waterland toen”. In deze column meer over de presentatie in de werkruimte over de plannen voor de dijkversterkingen in Waterland . Jan-Willem Oudhof, hoofd-archeoloog van de Alliantie Markermeerdijken, legt, aan de hand van een poperpointpresentatie, meer uit over de toekomstige werkzaamheden aan de Waterlandse Zeedijk tussen Hoorn en Amsterdam.

Pagina’s: 1 2 3