Berichten


Archeologisch Magazine nr.5

Deze week is het vijfde nummer van het Archeologisch Magazine Waterland verschenen. Het volledig in kleur gedrukte magazine is deze week te verkrijgen via Nimo Boek en Waterlandsmuseum De Speeltoren in Monnickendam.

Determineren van bodemvondsten op Ambachtendag

Aanstaande zaterdag 25 maart is het mogelijk om op Ambachtendag, op de laatst overgebleven scheepswerf van Edam, je eigen bodemvondst, object, scherf, pijpenkop of oude munt te laten determineren door leden van de Archeologische Werkgroep Waterland.

Geslaagde eerste archeologieles i.s.m. K.A.N.S. Waterland

Vorige week donderdagmiddag werd de eerste archeologieles in de werkruimte gehouden. In totaal worden er vier lessen georganiseerd i.s.m. K. A. N. S. Waterland om kinderen van het basisonderwijs kennis te laten maken met (amateur)archeologie.

Nieuw Archeologisch Magazine Waterland

Afgelopen week is het vierde nummer van het Archeologisch Magazine Waterland gepresenteerd. Wil je meer weten over dit magazine lees hier dan verder.

Archeologische educatie Kans Waterland

Vorige week donderdag was de laatste archeologische les in de werkruimte voor de kinderen van de naschoolse opvang. In samenwerking met Kans Waterland hebben kinderen in drie lessen, onder begeleiding van twee ervaren werkgroepleden, kennis gemaakt met de werkzaamheden en activiteiten van de amateurarcheologen van Waterland.

Palendijk duikt op bij Barnegat

Na het opspuiten van zand bij de dijkversterkingen langs de Waterlandse Zeedijk ter hoogte van het Barnegat zijn meerdere palen opgedoken uit het Markermeer. Waar deze palen voor dienden en hou oud ze zijn lees je hier verder.

Top 100 bodemvondsten uit Waterland

In het kader van de Nationale Archeologiedagen heeft de Archeologische Werkgroep Waterland een Top 100 bodemvondsten uit Waterland samengesteld. De bodemvondsten zijn in Waterland gevonden en door de werkgroep gedetermineerd en toegankelijk gemaakt. De Nationale Archeologiedagen worden gehouden in het weekend van 18, 19 en 20 juni aanstaande. Op de website https://archeologiewaterland.omeka.net/ zijn deze bodemvondsten…

ArcheoNieuws

Sinds deze week verstuurt de werkgroep haar eigen e-mailnieuwsbrief “ArcheoNieuws” naar leden en geïnteresseerden. In deze nieuwsbrief, welke om de 14 dagen wordt verstuurd, meer over de ontwikkelingen omtrent de werkgroep. Naast de werkgroep ook nieuws m.b.t. archeologie en historie rondom Waterland en omgeving. Wil je deze nieuwsbrief ook ontvangen lees dan verder.

3e nummer Archeologisch Magazine Waterland

Medio december is het derde nummer van het Archeologisch Magazine Waterland gepubliceerd. In dit magazine zijn alle ins & outs over de opgraving van Uitdam in een complete special opgenomen. Verder in magazine achtergrondverhalen over “De Schat van Etersheim”, de detectorvondsten van het Engelse vliegtuigwrak de Handley Page Hampden Mk I, neergestort bij Overleek en…

140 kratten spoelen in 9 weken

Vanaf 10 mei heeft de werkgroep ongeveer 140 kratten met scherven gespoeld voor de archeologische opgraving bij Uitdam. Vorige week is aan deze “spoelperiode” van circa 9 weken een einde gekomen. Klik verder om meer te lezen over hoe de werkgroep deze scherven uit Uitdam heeft gespoeld.

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

Volg dit blog

Krijg nieuwe berichten direct via email