Vondsten

Aardewerk

De meeste aangetroffen objecten van de werkgroep is aardewerk. Het aardewerk beslaat grofweg de periode vanaf de Vroege Middeleeuwen tot begin van de 20ste eeuw. Hiernaast zijn een aantal afgebeeld. Een aantal objecten zijn gerestaureerd tot een archeologisch compleet object. De aardewerken objecten zijn gedetermineerd op datering, afmetingen en functie.

GLAS

Glas komt in diverse maten en soorten voor in onze collectie en beslaat ongeveer de periode vanaf de Late Middeleeuwen tot halverwege de vorige eeuw. Hiernaast zijn een aantal afgebeeld waarvan een aantal zijn gerestaureerd. Door op een afbeelding hiernaast te klikken krijg je het originele object in beeld.

IJZER

IJzeren objecten, welke regelmatig gevonden met behulp van een metaaldetector, komen in diverse vormen voor. komt in diverse maten en soorten voor in onze collectie. Hiernaast een paar voorbeelden. Door hiernaast op de afbeelding te klikken krijg je het originele object in beeld.

BOTTEN

Een relatief klein deel van onze collectie bestaat uit botmateriaal. Het meest voorkomende bot behoort tot runderen/koeien. De meeste botten zijn afkomstig van slachtafval. Enkele opvallende vondsten zijn een kies van een mammoet en een benen mesheft met versieringen. Door hiernaast op de afbeelding te klikken krijg je het originele object in beeld.