Hieronder het nieuws over de werkgroep in de vorm van diverse artikelen in chronologische volgorde (aflopend). Klik op de blauwe button “Complete Artikel” om het volledige artikel te lezen. Het artikel wordt geopend in een nieuw venster/tabblad.

Waterlands verleden in een vitrine, uit het Noordhollands Dagblad van 15 juli 2024, Over de bodemvondsten van de werkgroep in de wisselvitrine van het Waterlandsmuseum De Speeltoren. Deze tentoonstelling is de feitelijke start van de jublieumviering van de Archeologische Werkgroep Waterland (AWW). Op Open Monumenten Dag (weekend van 14 en 15 september 2024) vieren we dat 12,5 jaar bestaan.

Waanzinnige hoeveelheid bodemvondsten‘, kopte het Noordhollands Dagblad van 4 juli 2020. Het artikel was een complete reportage over de werkzaamheden voor de opgraving bij Uitdam, n.a.v. de dijkversterking aldaar. Bij de opgraving kwamen vele fragmenten uit de bodem welke de werkgroep overdag en in de avonduren schoonmaakten.

Terp met zestiende-eeuwse boerderij ontdekt bij Uitdam

Bij de opgraving langs de Uitdammerdijk bij Uitdam (in het kader van de dijkversterking van de Markeermeerdijken) werd eind mei een 16e eeuwse dijk ontdekt. Archeoloog Peter Kranendonk wordt geïnterviewd door het Noord-hollands Dagblad (Publicatiedatum: 26 mei 2020).

De werkgroep heeft voor de professionele archeologen tussen mei en eind juli 2020 vele honderden scherven schoongemaakt.

Pagina’s: 1 2 3