3e nummer Archeologisch Magazine Waterland

magazine-december-2020Medio december is het derde nummer van het Archeologisch Magazine Waterland gepubliceerd. In dit magazine zijn alle ins & outs over de opgraving van Uitdam in een complete special opgenomen. Verder in magazine achtergrondverhalen over “De Schat van Etersheim“, de detectorvondsten van het Engelse vliegtuigwrak de Handley Page Hampden Mk I, neergestort bij Overleek en nog meer archeologisch-historische verhalen.

Het magazine is dit jaar voor het eerst verschenen met meer dan 50 pagina’s, fullcolour. Dit naar aanleiding van de archeologische opgraving aan de Uitdammerdijk bij Uitdam vanaf begin mei tot eind juli. De werkgroep heeft hier dagelijks vele zakken met scherven schoongemaakt. De archeologische opgraving komt voort uit de geplande dijkversterking rond Uitdam. Hierdoor zijn zowel binnen- als buitendijks diverse onderzoeken gedaan naar archeologisch en cultureel erfgoed, aanwezig in de bodem. Alle verschillende onderzoeken, van de vondst van zogenaamde staken, een Volendams scheepswrak, een verdronken Middeleeuwse dijk tot de opgraving van een zestiende eeuwse boerderij, zijn in dit magazine gebundeld tot een heuse special.

Het magazine is onder de leden van de werkgroep verspreid en is na de lockdown te koop bij het Waterlandsmuseum De Speeltoren, het Edams Museum en boekhandel Nimo in Monnickendam.

2 gedachten over “3e nummer Archeologisch Magazine Waterland

 1. Beste Mike, in het najaar verschijnt het volgende magazine met specials over de dijkversterkingen en klooster Galilea Minor. Dan drukken we ook nog een aantal exemplaren van het vorige magazine bij. Volg de website dan ben je direct op de hoogte als het nieuwe magazine uit is. MvGrt. Marco Feenstra, Archeologie Waterland

  Like

 2. Beste Archeologiewaterland,

  Het magazine is uitverkocht bij boekhandel Nimo en de musea zijn dicht is er een andere manier om aan het nummer van december te komen?

  Met vriendelijke groet,

  Mike

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s