Digitaal determineren met de determinatiewijzer

determinatiewijzerDe werkgroep heeft de afgelopen maanden een determinatiewijzer ontwikkeld waarmee je eigen handig objecten – digitaal – kunt determineren. Heb je een aardewerken scherf of een stuk glas gevonden, met deze determinatiewijzer helpen we je een stap op weg naar de determinatie van jouw object.

In deze determinatiewijzer zijn alle soorten objecten opgenomen, van aardewerk, keramiek, glas, botten tot metalen objecten. De afbeeldingen van de objecten zijn afkomstig uit onze eigen collectie en zijn deels online te bekijken op de pagina met bodemvondsten.

In de determinatiewijzer worden diverse vragen gesteld over je eigen gevonden object of bodemvondst. Met deze vragen en de daarop volgende antwoorden hopen we je meer inzicht te geven in het herkennen en determineren van diverse objecten. Met name in aardewerk zijn diverse typeringen aanwezig.

Zoek je iets specifieks? Klik dan rechtsboven op het vergrootglas om zelf een trefwoord in te tikken. Klik ook rechtsboven op “determinatiewijzer” om terug te keren naar het begin. Onderaan elk determinatieoverzicht tref je een bronnenoverzicht aan met nog meer interessante websites op het gebied van determinaties of soort objecten.

Let op: de determinatiewijzer is gemaakt met Google Sites en is nog in beta-versie dus alle op- en aanmerkingen zijn van harte welkom.

Hieronder de link naar de determinatiewijzer:

https://sites.google.com/view/determinatiewijzer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s